sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Harrastusviikko

Maanantaina oli ihan huiput iltatokot! Päivä oli ollut melkolailla lämmin, joten mentiin vasta illemmalla treenaamaan. Rölli oli mukana puuhailemassa ja häiriönä. Aloitettiin zetalla. Järjestys seiso, maahan, istu. Kaikki hyvin, palkkasin maahanmenon ohi kävellessäni. Seuraavaksi seuruutus zetan läpi, oli hyvä. Vielä toinen zeta järkällä m, i, s ja palkkasin seisomisen heti. 

Jatkettiin ruudulla, tehtiin lähetyksiä kaikilta sivuilta. Ensin voittajaluokan lähetys eli suoraan eteenpäin ruutuun, oli tosi hyvä. Sitten vaihdettiin sivua ja evl-lähetys, merkiltä ruutuun ei ihan täyttä matkaa. Rambo oli menossa merkin sijaan suoraan ruutuun, pysähtyi kyllä käskystä ja siitä ohjautui merkille. Kutsuin pois ja uudestaan, nyt hyvin. Vaihdettiin taas sivua ja tehtiin kokonainen ruutu seuruun kera (muilla kerroilla en käskenyt Ramboa maahan). Vaihdettiin taas kerran sivua ja testasin Ramboa, laitoin merkin 2-3m ruudusta ja evl-lähetys. Kahdesti Rambo meni merkin ja ruudun väliin, ehkä ei oikein tiennyt kummalle menisi. Ekalla kerralla ei edes ohjautunut merkille, toisella kyllä. Kolmannella kerralla ihan kädellä näytin merkin suuntaan (vaikka olin aiemmatkin bongauttanut) ja nyt Rambo meni suoraan merkille, vapautin vauhdista. Lopuksi saatiin onnistuminen, Rambo meni hyvin merkille ja siitä (ravilla kylläkin) ruutuun. Lopuksi vielä samalta sivulta voittajaluokan ruutuunlähetys, Rölli kökötti suoraan ruudun edessä, mutta Rambo kiersi pikkuveljen ja meni hienosti ruutuun. Olipa kiva ruututreeni, edellisellä kerralla kun ei homma oikein toiminut, mutta nyt meni taas hienosti. 

Otin pari luoksaria myös. Ekalla tein molemmat stopit ja Ranpo oli hieno! Kumpaakaan se ei ennakoinut ja molempiin reagoi hyvin ja teki tasoisensa stopit. Seuraavaksi läpijuoksu, jossa vauhdista vapautin namikipolle. Loppuun pari tunnaria. Ekalla kapulat oli rivissä, tokalla kerralla kahdessa peräkkäisessä rivissä. Molemmilla kerroilla Rambo teki tosi hienosti, haisteli kivasti ja toi oman. Oli kyllä niin kivat treenit, ai että mä rakastan ton koiran kanssa tokoilua <3

Tiistaina tehtiin Kreetan kanssa taas papparetki Suomenlinnaan Rambon ja Hugon kanssa. Ilma oli aurinkoinen, joskin vähän tuulinen ja muutama tunti vierähti taas reissussa. Rambo oli hirmu nätisti Hugelin kanssa, vain Kauppatorilla tavatessamme olisi halunnut sanoa jotain, mutta muuten taas tosi nätisti siellä hiippailtiin hihnat solmussa ja vierekkäin. Olen kyllä tosi ylpeä ukkelista, ei se ole ihan toivoton :D Kierrettiin saaria poksuja keräillen ja pidettiin evästaukokin. Kauppatorille palattuamme ostettiin jätskit, joskin mun jätski päätyi lopulta lokin takia Rambon suuhun ja saatiin nauraa niin että mahaan koski :D

Hiiohoi!

Torstaina kotinäyttely Hakunilassa, pk-rotujen erkkari. Labbikset arvosteli tsekkiläinen Olga Dolesjova. Uroksia oli ilmottu 12 ja Rambo ainoa valio. Juuri ennen kehään menoa Rambo pääsi haistamaan Miinaa, joka oli samassa häkissä juoksuisen Rauhan kanssa, joten Rambo oli vähän vallaton kehässä. Tuomari oli jotenkin hassu. Tutki kyllä koiraa ja höpisi omaa kieltään, mutta juoksutti vain ympäri ja arvostelu oli melko nopea. Yhyy, vikan kerran sain sanoa, että Rambo on kuusivuotias. Rambo sai ERIn ja SAn, ukkeli kyllä seisoi ihan kökösti. PU-kehässä oli kahdeksan koiraa ja tuomari nopeasti valitsi neljä jatkoon. Me ei kuuluttu siihen porukkaan, mutta jostain syystä tuomari kuitenkin juoksutti neljän valitun jälkeen vielä meidät neljä ei-valittua ja sitten vasta pihalle. En oikein tiedä mitä tuomari haki koirista ja jäi hieman pöllähtänyt olo :D Lisäksi mua kovasti ihmetytti kommentti arvostelussa "hieman paksu". Jaa mistähän kohtaa? Rambo kun on edelleen hoikka poika eikä sitä voi hyvällä tahdollakaan sanoa paksuksi :D No, ehkä tuomari oli katsonut vain Rambon valtavaa kaulahelttaa :D

Loistava kännykkälaatu jälleen, mutta mitäpä tuosta :D

Päivä oli kuitenkin hauska. Oltiin pitkästä aikaa koko hullujen koirulinaisten porukan kanssa näyttelyssä ja oli niin kivaa. Meillä oli tietysti yhtä sun toista leipomusta mukana ja hyvä että oli, saatiin nimittäin nauttia Miinan valiokakkua! Sain viedä Miinan kehään ja ällistyttiin kyllä täysin, kun rouvakoira sijoitettiin ykköseksi. Näin ollen siitä tuli Suomenkin valio ja tosi hienosti Rauha oli kakkosena varasertin kera. Taisi tulla ihan spontaanit kiljumiset ja pomppimiset meiltä kaikilta :D

Tommi oli käynyt hakemassa Rambon kehän jälkeen kotiin lepäilemään, sillä näyttelystä pikaisen kotonakäymisen kautta lähdettiin vepetreeneihin Routiolle. Treenattiin kolme kierrosta. Ekalla tehtiin kahden veneen liike. Rambo meni veneeseen, joka souti n. 50 metriin (ei ollut poijua) ja toinen vene meni 30m vasemmalle poijulle (poiju ei kyllä ollut oikealla paikalla vaan paljon lähempänä keskilinjaa ja hyvä niin). Rambolla oli appari mukana varmuuden vuoksi, kun oltiin vähän hetsattu toisella veneellä, mutta Rambo istui nätisti eikä tarvinnut pitää kiinni. Kutsusta Rambo hyppäsi hyvin veteen ja lähti uimaan. Ekat metrit tuli suoraan, mutta kun noudettavasta veneestä kutsuttiin ja kai näytettiin köyttäkin (olin mäkin käskyttänyt tuoman, mutta tuskin Rambo oli sitä huomannut :D) niin lähti hienosti veneelle päin. Appari heitti köyden veteen oikeaan aikaan, mutta Rambo ei heti sitä bongannut ja appari vähän auttoi. Rape otti köydestä ihan päästä kiinni, mutta hienosti sai vedettyä paatin maaliin ja köysi käteen :) Olin neuvonut soutajaa, että voi vähän soutaa avuksi, jos Rambo ei meinaa tulla maaliin, mutta hienosti Rambo olisi pärjännyt ilman apuakin.

Tokalla kerralla vienti. Ensin yksi vienti lähemmäs n. 15 metriin ja suoraan. Nyt kokeilin palkkana namipurkkia, joka annettiin heti köyden luovutuksen jälkeen. Rambo teki ekan viennin tosi hienosti, hyvin vei ja luovutti ja tyytyväisenä ui takaisin purkin kanssa. Toinen vienti tehtiin 30m vasemmalle (tai siis ei niin vinolle) poijulle. Hetsattiin kunnolla ja Rambo kävi tosi kuumana rannassa. Kuitenkin lähetyksessä se jäi kahluusyvyyteen. Hienosti piti köyden suussa, mutta jäi junnaamaan rantaveteen eikä lähtenyt uimaan käskyistä ja kutsuista huolimatta. Otin uuden lähetyksen ja taas epäröi kahluusyvyydessä hetken, mutta rohkeni lähteä uimaan. Vienti oli kaikkinensa hieno ja sai taas namipurkin ja toi sen rantaan. Köysi oli kylläkin jäänyt Ramboon hieman kiinni, että se kulki Rambon rinnan edestä ja Rambo toi rengasta ainakin jonkin matkaa mukanaan, muistaakseni irtosi jossain vaiheessa (tämä ei haitannut Ramboa, en tiedä huomasiko se edes koko asiaa). Lähetyksessä Rambolla meni luultavasti hieman pupu pöksyyn tai muuta, kun nyt tehtiin ekaa kertaa noin pitkä vienti (tämän kevään muut viennit on olleet lyhyempiä). Kuitenkin olen tyytyväinen, että se ei pudottanut köyttä vaikka epäröikin. Ja hienosti sujui luovutukset, appari sai köyden hyvin käteen ja namipurkin kanssa Rambo ei ajatellutkaan köydestä uudestaan nappaamista.

Vikaksi tehtiin veneen haku, ohjattuna eli molemmille 30m poijuille meni vene. Haettavaa venettä (vasenta) toki hetsattiin hieman eikä Rambo muutenkaan ollut yhtään kiinnostunut toisesta paatista. Rambo lähti hienosti uimaan eikä epäröinyt yhtään kuten viennissä. Ui hyvin veneelle, otti köyden hyvin ja veti paatin maaliin ja köysi käteen. Hieno mies!

Eilen vietin aamupäivän Ojangossa tokon SM-kisoja katsomassa ja olihan se pakko käydä itsekin treenaamassa. Rambo oli tietysti into piukeena kouluun päästessään. Aloitettiin ohjatulla, joka tehtiin sorvatuilla kapuloilla. En vienyt kapuloita, vaan heitin ne merkiltä paikoilleen. Ensin Rambo sai noutaa vasemman. Merkillä Rambo kuikuili oikealle, mutta hienosti lähti vasemmalle. Bongasi ensin ruohotupsun, mutta sitten hienosti kapulan. Oikean nouto oli hyvä myös. Tehtiin kaukoja yksi setti, jossa oli useampi vaihto. Meni ihan hyvin.

Seuraavaksi tunnaria kolme toistoa. Ensin hiekalla ympyrässä, tosi hienosti meni. Toinen nurmikolla rivissä. Rambo meni ensin kapuloista ohi ja joutui hetken aikaa etsiskellä niitä. Löydettyään haisteli hyvin ja oma löytyi hienosti. Lopuksi vaikeampi, kapulat kuivien lehtien alla lähes kokonaan. Rambo meni taas ohi kapuloista, mutta löysi ne aika nopeasti. Nosti oman pian, mutta pudotti sen ja jatkoi haistelua. En muista nostiko oman vielä toisen kerran, mutta ei ollut vakuuttunut siitä ja haisteli aika kauan muita. Ei kuitenkaan nostanut vääriä ja lopulta toi oman.

Pidettiin tauko ja jatkettiin kaukoilla. Tehtiin muutama setti eri paikoissa ja eri etäisyyksiltä. Rambo teki pääasiassa kivasti, mutta seiso-istu vaihdoissa takajalat liikkuivat hieman eteenpäin, muutaman kerran myös seiso-maahan vaihdossa. Onko tuo kuitenkaan ihmekään, kun ei olla kaukoja säännöllisesti tehty ja nuo on ne vaativimmat vaihdot. Kerran Rambo myös teki väärän vaihdon (eka vaihto m-s, mutta teki istumisen), muuten oikein kivasti.

Jatkettiin vielä ohjatulla toisessa kohtaa. Heitin kapulat taas paikoilleen ja haetutin molemmat. Tosin ekalla kerralla merkille mennessä Rambo siirtyi raville ja teki jonkun kaaren ja kai vielä haistelikin. No eihän sinne merkille niin mennä ja kutsuin pois. Uusi lähetys oli hyvä. Rambo oli jäänyt hieman kiinni vasempaan kapulaan, jonka olin viimeisenä heittänyt ja tietysti se sai hakea ensin oikean. Molemmat suunnat meni hyvin. Sorvatulla kapulalla Rambolla oli hieman vaikeuksia saada kapula suuhun, kun maavaraa oli niin vähän verrattuna ohjatun kapulaan eikä sorvatulla olla treenattu ikuisuuteen. Lopuksi oli tarkoitus tehdä yksi palkattu merkille meno, mutta ei mennyt ihan nappiin. Rambo menee ihan erilailla merkille silloin, kun seuraavaksi saa hakea kapulan verrattuna siihen, että noudettavaa ei ole. Nytkin Rambo meni ihan ok vauhdilla, mutta jäi hieman liian kauas merkistä eikä osannut korjata lähemmäs. Yritin hetsata ennen lähetystä, mutta ei siitä ollut apua. Kuitenkin vikalla kerralla sain Ramboon enemmän vauhtia ja hyväksyin merkille menon.

Viimeiseksi vielä tunnari, kapulat taas lehtien alla. Rambo teki tosi hienosti! Löysi kapulat melko pian ja haisteli niitä hyvin. Nosti vain oman ja toi sen ilman epäröintejä. Tosi hieno mies! Selvästi on auttanut hieman useammin treenaaminen tunnarin onnistumiseen. Kaikissa noudoissa (sekä ohjattu että tunnari) välillä otin loppuun asti sivulle ja välillä vapautin vauhdista.

Tänään poikien kanssa möllirallykisat Oulunkylässä hiekkakentällä, samaan aikaan siellä oli mätsäri. Ratoja oli tarjolla kolme, joista Röllin kanssa menin yhteen (namimölli, ainoa jossa sai palkata) ja Rambon kanssa kahteen (alo ja mölli, ei palkkausta). Hieman harjoiteltiin joitakin tehtäviä ennen suorituksia ja molemmat tuntuivat kivoilta.

Ensin vuorossa oli Röllin rata. Rata oli tosi helppo ja Rölli teki hienosti häntä heiluen hommia. Vähän oli hidas taas, mutta ei se meitä haittaa :) Palkkasin paljon ja meillä oli kivaa! En itse huomannut mitään virheitä, paitsi hihna saattoi kiristyä joissain kohdissa.


Seuraavana Rambo pääsi aloradalle. Rata meni oikein kivasti, ei sen kummempia. Ekalla kyltillä Rambo hieman kuikuili muualle ja saksalainen täykkäri meinasi kusta, mutta muuten ihan moitteetonta tekemistä. Olin varmuuden vuoksi jättänyt namit pois taskuista, etten vahingossa palkkaa :D


Tässä välissä oli ekojen ratojen palkintojenjako. Rambo voittaa pätkäytti oman ratansa täysillä pisteillä! Tuomari mainitsi kakkoskyltin askelien pituudesta, mutta ei rokottanut niistä. Kommenttina radasta oli "2. Viim. ask. lyhyet. Hieno hihna käyttö! Vau, mikä rata!". Pisteitä siis sen 100 ja aika 1,34.

Rölli pärjäsi oikein mukavasti myös :) 99 pisteellä toinen sija, voittajalla myös 99, mutta hieman nopeampi aika. Pistemenetys kyltiltä 8 hihnan kiristyminen ja tuomarin kommentti "Todella siisti rata, hienosti ohjattu. Koiralla oli kivaa :)"  Aikaa suoritukseen kului 1,22.

Rambo pääsi taituroimaan vielä mölliradan ja sekin meni mukavasti, mitä nyt Rambo tuntui välillä matkalaukulta. Mitään virheitä en itse huomannut ja palkintojenjaossa ilmeni, että niitä ei myöskään tullut. Näin ollen Rambo otti toisenkin luokkavoiton täysillä pisteillä :D Kommenttina "Täydellinen suoritus! Ohjasit tosi kauniisti koiraa ja otit koiran vauhdin hyvin huomioon käännöksissä :)". Aika 1,24.


Oli tosi hauska päivä :) Röllin kanssa oli ihana päästä taas kisailemaan, ihanaa, että se on sellaisessa kunnossa, että sen kanssa voi vielä tehdä tälläisiä pieniä juttuja <3 Ja Rambon kanssa on kivaa myös kisailla vielä, vaikka ihan hömpöttelyähän se meillä on (ai miten niin, tokovalion kanssa rallymöllien helpoissa luokissa :D), mutta eipä sitä muihinkaan rally- tai tokokisoihin enää pääse. Palkinnot oli aikas mukavat myös, Rambo sai kaksi tilavuokraa Espoon koirakeskukseen ja Rölli lahjakortin Megaeläimeen :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti