sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Neljän lajin viikko

Maanantaina kuivavepeiltiin taas parakkikoulun kentällä. Alkuun tehtiin köydenhakuluoksetuloa molempiin suuntiin, Tommi taas seisoi rappusissa ja sieltä heitti köyden. Olin ajatellut, että tällä kertaa Rambo on kartalla hommista, kun tuossa paikassa ollaan nyt pari kertaa treenattu. Vaan ei, kyllä se jonkun kerran taas sekoili eikä tajunnut hommaa. Kerran sitten bongautin Tommin (molempiin suuntiin) ennen kuin jätin Rambon istumaan ja se auttoi. Saatiin jokunen hieno toistokin tehtyä. En mä kovin huolissani silti olisi, vaikka Rambo on nyt vähän ollut pihalla tämän tehtävän kanssa. Vedessä en usko olevan ongelmia, sillä siellä se liikkuu hitaammin ja ehtii reagoida käskyihin ihan erilailla kuin maalla, sitä paitsi vedessä sitä varmasti kiinnostaa se toinen vene. Katsotaan kun päästään treenaamaan. 

Tehtiin myös neljä vientiä. Tommi oli aina rappusten tasanteella ja Rambon piti viedä siitä köysi eli vähän ylöspäin joutui kurottamaan, ei paljoa. Ja kerran Rambo jopa nousi etujaloilla tasannetta vasten.. Mutta hyvä tietysti, että halusi kunnolla yltää. Muistaakseni joka kerta Rambo piti köyden hienosti loppuun saakka eikä pudottanut ennen kuin Tommi sai sen. Vikalla kerralla kutsuessani takaisin Rambo otti köydestä kiinni, mutta päästi nopeasti irti tajutessaan, ettei se lähde mukaan, muilla kerroilla ei ajatellutkaan köyden nappaamista.

Keskiviikkona damitreeniä. Tehtiin kaksi ruutua parihakuna, molemmat samassa paikassa eli tokalla kerralla oli jo enemmän hajuja sekä edellisten damien paikat muistissa (vaikka damit siis eri paikoissa). Ekasta ruudusta Rölli löysi vähän nopeammin dameja niin se sai hakea neljä ja Rambo haki kaksi. Toisesta ruudusta sitten toisinpäin eli Rölli haki kaksi ja sen jälkeen jäi tyytyväisenä lepäilemään rakkaan daminsa kanssa. Tokaan ruutuun tein markkeeraukset molemmille, ensin Rambolle ja Rambo hakuun ja heti Röllille ja Rölli hakuun. Tosin ajoitus oli mulla vähän huono, Rambo oli tulossa kun heitin Röllin damin ja Rambo pysähtyi sitä ihmettelemään. Tuli kuitenkin oman daminsa kanssa luo ja Rölli oli karannut noutoon, tuli kyllä heti takaisin. No, muuten pojat tekivät taas hienoa työtä. Rambo tosiaan haki neljä toisesta ruudusta ja parin viimeisen kanssa joutui tekemään enemmän lähetyksiä, että damit löytyivät. Rambolla oli hakuinto jo hieman laantunut, mutta selvästi tiesi, että homma on tehtävä loppuun asti ja löytyihän ne damit sieltä.

Torstaina vepeä Routiolla. Olin ajatellut, että en uita Ramboa vieläkään, kun ei ole niin lämmintä ollut ja Rambo ei ole uinut vielä ollenkaan. Kuitenkin oli sen verran lämmin, että Rambo sai uida. Treenattiin kolme kierrosta. Ekalla Rambo lähti Heiskan kanssa soutelemaan. Soutelivat ja pysähtyivät vissiin kolme kertaa, jolloin rannalta huudettiin "käsky". Rambohan ei ajatellutkaan hyppäämistä vaan istu kökötti ja sai palkkaa. Hienosti meni koko soutelu, Rambo oli rauhassa.

Tokalla kerralla tehtiin vientiä, kolme toistoa. Ensin heitin Rambolle lelun veteen, jotta se kävi uimassa ennen vientiä. Vientimatka ei ollut pitkä, ehkä kahluumatka + 5-10m uintia. Olin neuvonut, että jos Rambo pudottaa köyden niin on appari on passiivinen, Rambon tulee itse tarjota köysi uudestaan. Rambo kuitenkin yllätti mut täysin ja joka kerta köysi päätyi apparin käteen heti kerrasta, Rambo jopa näytti kurottavan ylöspäin sen antaakseen. Sen sijaan luovutuksen jälkeen oli ongelmia, Rambohan nimittäin olisi halunnut tuoda köyden takaisinkin. Appari oli toki ottanut köyden Rambolta ja palkannut, mutta rengas ja osa köydestä oli edelleen vedessä ja senhän Rambo yritti tuoda. En oikein tiedä luuleeko Rambo, että köysi pitää tuoda takaisinkin, kun tähän astihan jos köysi on ollut veneellä niin siihen on tartuttu ja vedetty vene rantaan. Täytyy saada kerrottua sille jotenkin, että köysi jätetään luovutuksen jälkeen rauhaan. Helppoa se ei varmaan tule olemaan, sillä nytkin Rambo suorastaan roikkui köydessä kuin hukkuva merihädässä, ei irrottanut vaikka mä ja appari käskytettiin. Rambo alkoi jopa liikuttaa venettä ihan vinoon ja lopulta appari sai namivaihtokapualla Rambon irrottamaan. Rambo ui rantaan ihan sivusta, siitä puun kohdalta eikä meinannut päästä maihin kun oli oksia niin kovasti :D Seuraavilla kerroilla Rambo myös tarttui köyteen, mutta niissä päästi helpommin irti, en tarkalleen muista. Vikalla kerralla yritin neuvoa, että samalla kun palkkaa Ramboa niin nostaa toisella kädellä köyttä vedestä, mutta ei se oikein onnistunut kun namit putosivat veteen.. Täytyy ainakin kokeilla namipurkin antamista veneestä, silloin ei suuhun mahdu enää köysi. Katsotaan miten kesän aikana edetään tämän ongelman kanssa :D

Niin, vientiin lähdöt meni hyvin, Rambo otti köyden hyvin eikä häiriintynyt, vaikka joka kerta unohdin asettaa renkaan valmiiksi veteen ja se nytkähti maalta veteen. Vikalla kerralla tosin Rambo oli ehkä ottanut köydestä huonosti kiinni tjtn, sillä köysi putosi Rambon mennessä veteen. Kutsuin koiran takaisin ja otettiin uusi lähetys, jolloin meni hyvin. Täytyy varmaan silti harjoitella myös niin, että Rambon tulee ottaa köysi vedestä ja lähteä viemään, ihan varmuuden vuoksi jos kokeessa köysi putoaa.

Vikalla kerralla Rambo meni Minnan kanssa veneeseen, soutivat vähän ohi 30m poijusta (oli alunperin sivussa uusien sääntöjen mukaan, mutta poiju oli liikkunut lähes suoralle linjalle rantaan katsottuna) ja kutsuin Rambon rantaan. Hienosti Rambo muisti miten paatista hypätään, ei kummempaa epäröintiä ensinnäkään saako hypätä saati uskaltaako, reippaasti molskahti veteen ja ui rantaan. Aika suoraa reittiä tuli ja lopuksi heitin palkkakipon veteen.

Perjantaina tokoiltiin hieman Pian ja dallu-Röllin kanssa. Liikkuroin ensin Pialle ja sitten otettiin yhdessä paikkista. Ensin annoin Rambon hihnassa moikata Rölliä, sillä ei olla pitkään aikaan nähty. Rambohan on ennenkin tykännyt Röllistä kovasti, joten hyvillä mielin uskalsin paikkikseen. Siitä on kyllä aikaa, kun Rambo on tehnyt paikkista toisen koiran kanssa saati ollut vapaana toisen uroksen kanssa. Nyt oli kuitenkin ihana tunne, kun saatiin treenata rakasta tokoa ja luotin täysin Ramboon, on kyllä ikävä niitä aikoja. Tehtiin pari paikkikseen menoa ja lyhyttä paikkamakuuta, koirien väli n. 5m. Rambo oli hieno. Lisäksi Rambo teki paikkaistumisen sillä aikaa, kun Rölli harjoitteli kaukoja. Rambo oli vähän kauempana, että Röllillä oli suoritusrauha ja Rambo oli taas hienosti.

Pia liikkuroi meille neljä tunnaria ja saatiin kapuloihin vieras haju. Ekalla kerralla kapulat oli tosi tiiviissä rivissä ja Rambo toi kolme kertaa väärän kapulan.. Sitten kapulat oli ympyrällä ja Rambo maistoi yhtä väärää, mutta toi oikean. Seuraavaksi kapulat rivissä ja Rambo maistoi varmaan 2-3 väärää ja toi oikean. Lopuksi kapulat rivissä ja vihdoin Rambo teki tasoisensa suorituksen, haisteli hyvin ja toi oman. En tiedä johtuuko tunnariongelmat nyt vain siitä, että ei treenata enää säännöllisesti ja homma vähän unohtuu tms.

Tein vielä ohjattua, ensin molempien nouto yhdessä kohtaa ja sitten sama toisessa kohtaa. Rambolla oli vauhti jo vähän hiipunut lämpimän ilman takia, mutta joka kerta teki hienosti oikein. Taisin vain kerran ottaa sivulle asti, muuten vapautin vauhdista. Loppuun yksi luoksari läpijuoksuna, jätin Rambon maahan ja pari kertaa huusin ensin "käsky" (Rambo ei hievahtanutkaan) ja sitten kutsuin luo.

Eilen inttinäyttely Tuomarinkartanossa. Oli kunnon kesäpäivä, aurinko paistoi lämpimästi. Tuomarina oli Tuula Pratt, jolla käytiin nyt ekaa kertaa. Uroksia oli ilmottu 15, joista valioissa kolme (Rambon lisäksi kaksi venäläistä). Tuomari oli melko tiukka ja hieman jännitti mitä hän Rambosta sanoo. Rambo esiintyi kivasti ja sai ERIn. Kilpailuluokassa toiset meni edelle, mutta Rambo sai hienosti myös pinkin ruusukkeen kotiinviemisiksi. PU-kehässä oli viisi koiraa ja arvatenkin Rambo ei enää siellä sijoittunut (valioluokan kolmas ja muutenkin oli erityyppinen kuin muut pojat). Hauska päivä oli silti :)
Tommi ja Rölli tulivat hakemaan ja käytiin uittamassa poikia Haltialassa. Sitten suuntasinkin Akatemialle labbisten epiksiin hommiin, Ramboa en ottanut mukaan kun olin tuomarinsihteerinä ja muutenkin olisi ollut taas kiire verkkaamisten kanssa. No, eipä siellä olisi meille sopivaa luokkaakaan ollut :D Illalla vielä Uutelaan rantoja kiertämään, ai vitsi mä nautin keväästä ja kesästä! <3

Tänään pojat pääsivät taas uimaan, otettiin ihan damitkin mukaan ja saivat niitä noutaa. Rambo oli aivan onnessaan, jaksoi puoli tuntia hakea damia kyllästymättä, yleensä sille jossain vaiheessa riittää. Nyt kuitenkin halusi vain jatkaa ja nautti uiskentelusta. Ja hyvä niin, täytyy uimakuntoa alkaa kehittää. Treenasin myös hieman rantaantuloja juuri sinne mihin kutsuin, Rambolla kun on tapana tulla sieltä mistä haluaa, mutta vepeä varten se ei käy, joten myös ihan huviuiskentelussa pitää olla tiukka linja. Illalla käytiin myös hölkkälenkillä, en edes muista koska ollaan viimeksi juostu.. Täytyy yrittää viileillä ilmoilla tai iltaisin käydä hölköttelemässä vähän useammin, tekee hyvää itse kullekin :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti