sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Synttärisankari vepeilee ja luovuttaa

Maanantaina pojilla oli näillä näkymin vika kontrollikäynti korvien osalta. Käytiin Aurinkolahdessa Mirjalla. Tuttu meininki, Rambo häslää innoissaan ja Rölli ottaa hiukan rauhallisemmn ja kiipeää mutsin syliin korvia katsottaessa :D Röllin korvat olivat jo tosi hyvät! "Korvatulehdus on parantunut. Korvakäytävissä ei enää eritettä tai punoitusta, korvakäytävän pohjalla molemmin puolin vähäinen määrä vaikkua. Eritteessä ei mikrobeja. Korvatulehduksen uusimisen estämiseksi Betnovat-liuos kerran viikossa korviin. Korvien puhdistus tarvittaessa." Rölli sai siis terveen paperit ja toivottavasti korvat pysyvät nyt hyvinä. Uiminen tietysti saa kosteutta korviin, mutta Betnovatilla luultavasti pärjätään. Kovasti toivon, että Röllin kanssa ei tarvitse lähteä eliminaatioon, mutta en oikein usko, kun sillä ei ole mitenkään ollut säännöllistä korvaongelmat.

Rambon korvat olivat niinikään hienot. "Oikea korva moitteeton, vasemman korvakäytävän seinämässä vähäinen määrä tummaa eritettä. Eritteessä hyvin vähän hiivaa molemmissa korvissa. Ei korvatulehdusta. Haastevaiheessa Rambolle ei ole tullut korvatulehdusta, joten kananmunaa ja maitotuotteita voi Rambolle turvallisesti syöttää." Tältä erää Rambon eliminaatiodietti on ohi! Viljoja en jaksa enää kokeilla, kyllä me pärjätään ilman niitä sisältäviä juttuja. Muutenhan Rambolla aiheutti vain kalajakso hieman oireita korviin. Riisi, peruna, hevonen, siipikarja, nauta, possu, maitotuotteet ja kananmuna käy ja myös kalaöljy sopii, joten niillä mennään. Rambollakin Betnovatia kerran viikossa korviin ainakin kesän ajan, kun uidaan.

Tassut Rambolla oli hieman paremmat, mutta ei mitenkään älyttömästi. "Etutassujen valeanturamuodostelmat: tassunpohjien tila hieman parempi. Jatketaan Malaseb-pesuja ja Cortavancea 2 kertaa viikossa toistaiseksi." Katsotaan josko näillä saataisiin tassuja paremmiksi. Rambo on vähän ontunut vasenta etusta taas. Täytyy saada siltä ihan tassujenkin takia pari kiloa pois ja Rölliltä myös, molemmat pojat ovat saaneet huomaamatta pari-kolme kiloa lisää vaikka hoikkia ovatkin edelleen.

Tiistaina Rambolla oli synttärit, jo seitsemän vuotta plakkarissa! Voi miten aika onkaan kulunut nopeasti. Ei ole enää nuori poika tuo musta mies, vaikka ei nyt toki vanhakaan (vaikka Ramboa sanonkin vanhaksi mieheksi :D). Jotenkin vain niin haikeaa, että se ensimmäinen oma koira vaan vanhenee. Vuoden päästä jo virallisesti veteraani.. Toivotaan kuitenkin, että vuosia olisi vielä monta yhteistä edessä <3 Pojat pääsivät aamu-uinnille ja illemmalla Rambolla oli vepetreenit. Iltapalaksi sitten perinteinen maksalaatikkokakku :D

Vähän pimeä kuva, kun iltapalan aikaan satoi. 
Mutta ei se mitään, kakku kyllä maistui :D

Routiolla siis vepeiltiin. Meitä oli vain neljä, joten tehtiin yhden veneen ja yhden poijun treenit, mutta hyvät treenit saatiin pidettyä. Poiju oli 30m ja vasemmalla, en tiedä oliko täysin 15m, mutta kuitenkin. Ekalla kerralla Rambo sai hakea veneen, joka oli tietysti siellä poijulla. Ukko lähti reippaasti uimaan, ui hyvin paatille, otti köyden ja veti botskin maaliin ja köysi käteen. Ei kummempia, hieno mies!

Tokalla kerralla vientiä. Ensin yksi vähän lähemmäs (ehkä 15m) ja enemmän oikealle. Rambo kävi kuumana taas rannassa ja otti hyvin köyden suuhun ja meni veteen, mutta kahluusyvyyteen jäi taas hetkeksi pohtimaan. Käskytin ja veneestä kutsuttiin ja lähti kyllä siitä uimaan. Luovutus oli oikein hyvä ja Rambo sai namipurkin suuhun. Toisella kertaa vene oli poijulla ja lähetys meni taas samoin, Rambo lähti veteen hyvin, mutta jäi hetkeksi pohtimaan ja kutsujen ja käskyjen jälkeen rohkeni jatkaa matkaa. Hienosti ui veneelle ja luovutti köyden, namipurkki heitettiin nyt veteen keskilinjaa kohti. Rambo osasi odottaa purkkia eikä yrittänytkään ottaa köydestä enää kiinni, vaan hienosti ui hakemaan purkin ja maaliin. Mua nyt häiritsee tuo kahluusyvyyteen kökkimään jääminen. Mietin voisiko kyse olla siitä, että Rambolla on jäänyt köysi mahan alle, kun ainakin viime treeneissä se jäi kerran ja nyt tuolla toisella kerralla. Ja se on jäänyt ehkä sen takia, että rengas on ollut valmiiksi vedessä, jolloin Rambo on tavallaan juossut köyden yli, kun taas renkaan ollessa rannalla köysi tulee vasta Rambon jälkeen. Täytyy kokeilla eri variaatioita tähän liikkeeseen. 

Vikalla kerralla tehtiin tieteellinen koe ja Rambo sai uida rantaan mun jäädessä veneeseen. Tätä taitoahan Rambo tarvitsee voittajaluokassa, joten hyvä alkaa harjoittelemaan. Rape on kerran hypännyt veneestä mun jäädessä kyytiin, viime syksynä kun tehtiin avon uusi hukkuva. Silloin toki hukkuva motivoi Ramboa niin, ettei se ajatellutkaan mua. Kuitenkin Rambo on melkoinen mammanpoika, joten mielenkiinnolla odotin miten homma sujuu :D Ansku jäi rantaan namipurkin kanssa ja hetsasi, mä menin Rapen kanssa veneeseen ja hetsasin sitä myös rannan suuntaan. Rape kävi jonkin verran kuumana, muttei kuitenkaan yrittänyt veteen ennen aikojaan. Mentiin johonkin 15 metriin ja käskytin Rambon hyppäämään veteen ja "rantaan", hienosti loikkasi ja epäröimättä ui hirveää vauhtia rantaan syömään. Syötyään Ansku piti pannasta kiinni, ettei lähde uimaan mun luo, mutta en usko että olisi lähtenytkään, kuunteli aika hyvin. Otettiin uusi toisto ja nyt mentiin 30 metriin. Rambo hyppäsi yhtä hyvin veteen ja ui vauhdilla rantaan. Syötyään huusin Anskulle, että saa käskyttää Rambon juoksemaan autoon, jossa aina odottaa palkka. Ensin Rambo ei tajunnut, mutta Anskun hieman autettua Rambo lähti vauhdilla autolle eikä miettinytkään meikäläistä. Hyvin meni siis! Rambo myös odotti kiltisti autossa kunnes pääsin rantaan ja menin vapauttamaan sen, hyvin muisti tässäkin tilanteessa, että autosta ei tulla ilman lupaa. Ansku oli mennyt Rapen mukana autolle, mutta sanoin että voi jättää sinne kun ei saa tulla ilman lupaa pois :D

Torstaina myös vepeä Routiolla. Yhden veneen treenit taas, mutta molemmat 30m poijut. Ekalla vuorolla Rambo teki veneen haun oikealta. Routiollahan lähes aina jos tuulee niin laineet/virta vie rannasta katsottuna oikealle ja aika reippaasti vielä. Joten neuvoin soutajaa soutamaan apuna, jos meinaa mennä ihan persiilleen. Rambo lähti hienosti uimaan ja ui hyvin veneelle. Apparina oli ihan uusi henkilö, joka antoi köyden aika päästä, mutta Ramboa ei haitannut, se sai paatin kyllä vedettyä ihan normaalisti maaliin. Jouduin kyllä tehdä paljon töitä ja liikkua jopa vasemmalla olevalle pikkulaiturille, että Rambo tuli maaliin. Jonkin verran myös soudettiin avuksi. Lopulta sain siis Rambon maaliin ja köyden käteen.

Tokalla kerralla tehtiin kaksi vientiä, yksi kumpaankin suuntaan, joskaan ei poijuille asti vaan johonkin 15 metriin. Kokeilin jääkö Rambo kahluusyvyyteen, jos rengas ei ole valmiiksi vedessä vaan maalla ja näin ollen köysi ei jää alle. Rambo paineli reippaasti uimaan, ei mitään epäröintiä. Eli ainakin renkaan rannalla oleminen auttaa siihen, ettei köysi jää alle, mutta tässä saattoi auttaa sekin, että vene ei ollut 30 metrissä, jos matkakin on vaikuttanut epäröintiin. No, seuraillaan. Ainakaan Ramboa ei häiritse se, että köysi hieman nytkähtää renkaan liikahtaessa rannalta veteen, näyttää ennemminkin että Rambo saa siitä syyn keskittyä paremmin.

Vikalla kerralla tehtiin taas rantaan uiminen mun jäädessä veneeseen. Nyt Heiska jäi rantaan namipurkkien kanssa. Rambo hyppäsi veneestä reippaasti veteen ja ui hyvin rantaan, ei mitään ongelmia siinä. Olin neuvonut, että kokeilen veneestä käskyttää Rambon istumaan ja odottamaan rannalla. Rambon syödessä soudettiin lähemmäs ja sitten käskytin. Tosin tein sen virheen, että sanoin Rambon nimen, jolloin se heti lähti uimaan luo. Veneelle päästyään (muutama metri) kääntyi kuitenkin hienosti ja ui rantaan, en muista kutsuttiinko sieltä, mutta palkattiin ainakin. Nyt olin sanomatta nimeä ja käskytin uudelleen, Rambo hienosti istui ja odotti rannassa ja soudettiin pieni matka poispäin ja sitten rantaan. Tosi hienosti Rambo malttoi odottaa mammaa, täytyykin treenata nyt myös tätä rannassa odottamista.

Perjantaina oli Rambon yhdeksäs verenluovutus. Meidän vakkarihoitaja ei ollut paikalla vaan uusi hoitaja, mutta homma saatiin hoidettua. Rambo oli tietysti jälleen onnensa kukkuloilla päästessään ihanaan paikkaan, kuinkas muutenkaan. Tuttuun tapaan jalasta otettiin verinäytteet (tällä kertaa myös pari putkiloa enemmän ja katsotaan laajemmin kaikki tutkittavat jutut verestä, kun edellisestä kerrasta on jo aikaa, saan tulokset ensi viikolla) ja lääkärin tarkastus, kaikki ok ja päästiin luovuttamaan. Rambohan ei ole kaikista helpoin luovuttaja siinä mielessä, että sen suoneen on aika vaikea osua. Niinpä mua ei yhtään yllättänyt se, että suonen löytyminen onnistui vasta tovin yrittämisen jälkeen toisella pistokerralla. Rambo malttoi ihan hyvin odotella, vaikka sitä aina hieman jännittääkin kun nostetaan kyljelleen ja pitää siinä pötköttää liikkumatta. Lopulta suoni kuitenkin löytyi ja luovutus sujui hyvin. Urotyönsä jälkeen ukkeli oli riemuissaan ja ahmi palkkansa aikaa säästelemättä. Palkka tosin oli mun tuoma aamupala, kun oikea luovutuspalkka on märkäruokaa ja sisältää varmaan kaikennäköistä. Lisäksi saatiin mukavasti pojille uudet ruokakipot kotiinviemisiksi, Royal Caninin sponsoroimat tietysti, mutta ehkä se nyt ei haittaa :D Jätin siis nappulasäkin ottamatta ja otin toisenkin kupin sen sijaan, mun on muutenkin pitänyt hommata pojille uudet kipot niin hyvään saumaan tuli :)

Perinteinen poseeraus :D 

Viikonloppu otettiin rauhassa, tänään käytiin makkarajäljillä. Ei oltu tavallisella nurmikolla kuten normaalisti vaan ihan pellolla/niityllä/jossain. Välillä oli vähän pidempää ruohoa ja välillä ei yhtään. En tehnyt kulmia jälkiin, hieman mutkaa vain. Rölli pääsi ensin hommiin ja ihan hyvin se ajoi. Alku vähän enemmän haipakkaa kuten yleensäkin, mutta jäljellä kyllä pysyttiin. Loppua kohden ajo rauhoittui ja oli oikein kivaa. Rambo ajoi alusta loppuun samaa vauhtia ja tarkasti, on se hyvä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti